kraft utan www

Putsa fasad i Stockholm, Västerås och Uppsala

Att putsa fasader är vår specialitet på Kraft Bygg & Renovering. Vi har arbetat med puts och putsfasader i över 15 år. Under denna tid har vi hunnit göra många fina fasader och också fått många nöjda kunder. Detta tack vare vår kunniga och erfarna personal. 

Är du i behov av att putsa fasaden? Kontakta oss så får ni en kostnadsfri offert!

loading...

Fyll i & få offert för fasadputs!


När behöver jag putsa fasad?

Putsfasader på hus är nästintill underhållsfria. Efter 40-50 år kan det dock behövas en renovering.

Hur går fasadputs till?

Att putsa fasad går oftast till så att man rengör fasaden, knackar upp sprickor och reparerar dessa. Därefter färgar man av med lämpligt ytskikt.

Fasadputs kan dock vara alltifrån att vi reparerar/restaurerar en tidigare putsfasad samt färgar denna, till total nedknackning och uppbyggnad av en ny putsfasad.

Vilka material används för putsfasader?

Valet av material är mycket viktigt vid fasadputs. Vi på Kraft Bygg & Renovering jobbar bara med bra, beprövade putssystem och så kallad tjockputs.

Så kan du spara energi tack vare fasadputs

I många fall när man knackar ner en fasad kan det också vara lämpligt att man monterar en isolering på underlaget och därefter använder den som putsbärare. Detta kallas för tilläggsisolering och fördelen är att det leder till en lägre energiförbrukning.

Vad bör jag tänka på när jag ska putsa fasad?

Det viktigaste är att anlita en firma som kan puts och som använder beprövade metoder. Låt aldrig ditt hus bli ett experiment för nya putsmetoder.

Exempel på putsarbeten vi har utfört

Vi blev anlitade en familj i Bromma för att reparera en reverterad putsfasad. Revertering innebär att huset har en stomme i trä där man lagt på en vassmatta och putsat utanpå den.

I det här fallet hade någon målat fasaden med en plastfärg, vilket gjorde att fasaden inte gick att renovera. Vi knackade då ner hela fasaden, bytte ut vassmattan och putsade fasaden med ett traditionellt kalkbrukssystem. Både vi och kunden blev nöjda och kunden har nu en fasad som håller i säkert 40 år till.

Vad kostar det att putsa fasad?

Börja med att att lämna en offertförfrågan och beskriv dina behov ovan. Du blir då kontaktad av vår personal för ett möte. Väl hos er går vi igenom på plats vad ni har tänkt er och hur vi kan hjälpa. Du får sedan en skriftlig specificerad offert med ett fast pris.